gastronomia

Zdrowa żywność - od rolnika do sklepu

Pochodzenie żywności ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia i jakości produktów, które codziennie trafiają na nasze stoły. Coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na to, skąd pochodzą artykuły spożywcze, i czy produkowane są w sposób zrównoważony. Ważne jest, aby żywność pochodziła z zaufanych źródeł, gdzie zarówno rolnicy, jak i firmy produkcyjne dbają o każdy etap jej wytwarzania. Jednym z kluczowych elementów tego procesu jest odpowiednie zarządzanie energią w gospodarstwach rolnych i przetwórniach.

Co warto wiedzieć o ADR pracując w gastronomii?

lokal gastronomiczny

Choć mało kto wie, transport środków toksycznych odnosi się również do gastronomii oraz sektora wyrobów spożywczych. Z kolei odpowiednie przewożenie substancji, typu gaz czy środki czyszczące ma ogromną wartość dla bezpieczeństwa ludzi oraz otoczenia. Taki transport musi być realizowany w zgodzie z pewnymi procedurami.

Restauracje w Zieleńcu – pyszna atrakcja dla turystów

restauracje w górach

Górskie miejscowości, takie jak Zieleniec, to nie tylko oaza dla entuzjastów narciarstwa, lecz także dla koneserów. Różnorakie rarytasy to fantastyczne doświadczenie smakowych bogactw regionu. Przybywający tu wczasowicze, szukający wypoczynku lub zażywający górskich aktywności, posiadają możliwość skosztować unikalnych dań okolicznej kuchni.

Zadbane i zdrowe ściany w lokalach gastronomicznych

lokal gastronomiczny

Zadbane elewacje w miejscach publicznych, takich jak kawiarnie lub sale weselne, wpływają nie tylko na aspekt prezencji. Wywierają wpływ także na kwestie bezpieczeństwa i higienę. Dlatego tak znaczące jest stosowne zaaranżowanie ścian i ich konserwacja z użyciem specjalnych środków. Jest to aspekt mający wpływ na odbiór lokalu.

Obiad na mieście? Nie musisz zostawiać psa w domu

pies w restauracji

Korzystanie z kucharskich specjałów na mieście w ogóle nie powinno pozostawać niemożliwe wtedy, gdy wychodzi się z psem. Wiele lokali gastronomicznych nastawionych pozostaje na przyjmowanie konsumentów z psami. Jest to konwenans, jaki jest coraz częściej widywany. Dlatego nie jest czymś dziwnym, iż powstaje coraz więcej takich miejsc, a osoby z psami nie muszą się przejmować, gdzie pójść kiedy są na wyjeździe z psem.

Branża gastronomiczna – dbaj o dobry kontakt z klientem

obsługa klienta

Aktualna koniunktura sprawia, że ogromna ilość przedsiębiorstw musi stawić czoła pojawiającym się problemom. Tyczy się to także restauracji. W dobie cyfrowych systemów obsługa klienta wkracza na zupełnie nowe tory. Nie tyczy się już jedynie o profesjonalną obsługę doraźnie w lokalu, ale również komunikację z klientem za pomocą przeróżnych środków.

Praca kelnera nie taka łatwa

kelnerzy

Praca kelnera nie należy do najłatwiejszych. Jest męcząca i dość nerwowa. Wiele godzin stania i obsługi gości niewątpliwie oddziałują także na zdrowie nóg. Jednostki zatrudnione w restauracjach powinny o nie wyjątkowo się zatroszczyć i pomyśleć o badaniach kontrolnych. W jaki sposób to ziścić i z czego mogą skorzystać kelnerzy na terenie Wrocławia?

Popularny wegetarianizm – promocja produktów ma znaczenie

Obecnie obserwuje się znaczne zainteresowanie oraz rosnący popyt na dania wegetariańskie, co jest efektem trendu, w którym coraz więcej osób stawia na zdrowy tryb życia, który można osiągnąć, wybierając odpowiednie produkty spożywcze. Dlatego też coraz częściej można spodziewać się dań wegetariańskich zarówno w domach Polaków, jak i w lokalach gastronomicznych.

Outsourcing w branży gastronomicznej

Przy zakładaniu, czy też rozwoju każdego biznesu (czy to organizowanie imprez weselnych, prowadzenie lokalu gastronomicznego, bądź też innych), niezwykle ważne wydaje się odpowiednie planowanie. Za każdym razem trzeba się skupić na najistotniejszych zadaniach, jakie dostarczają najwyższe dochody i stosownie je osiągać. Jednym z nich wydaje się spedycja, jaka może znamiennie wpływać na postępowanie spółki, a także jej sukces.

Mobilne restauracje

Gastronomia na kółkach chwali się w Polsce niesłabnącą popularnością. Gwarantują bowiem serwis smacznego a także szybko podawanego pokarmu, zwykle wiosną i latem. Osoby, które zdecydują się założyć tego rodzaju interes i odnajdą odpowiednią lokalizację, mogą oczekiwać na obiecujące zarobki. Dodatkowo food trucki niejednokrotnie wynajmowane są na przeróżnych eventach. Kiedy wobec tego jest się posiadaczem food trucka o wybranym stylu, to szanse na wysoki zarobek wzrastają.

Strony

Subskrybuj RSS - gastronomia